fredag den 30. april 2010

Nogen får sig et traume

Hjerteskærende vand på den psykoanalytiske mølle. Helt efter bogen og samtidig en klassisk hjemmevideo. Via Julie Toft.

lørdag den 24. april 2010

"Mmmmm"

Det sidste nye skrig indenfor anvendt omvendt sprogpsykologi er anerkendende arrogance. Jeg talte med en skarp bekendt, der har lært om det på universitetet (det var ikke tilsigtet), og det bedste ved det er, at det er nemt. Hvis nogen ytrer en uenighed af en art med noget, man har sagt eller gjort, lægger man sit hoved lidt på skrå, spærrer øjnene op og stirrer (anerkendende) på vedkommende, mens man siger "mmmmmm". "Mmmmm" udtrykker i den forbindelse, at man har hørt efter, og at man anerkender den andens ret til at sige noget, men ikke føler sig forpligtet til at forholde sig til det. Med andet end en udglattende lyd i hvert fald. "Mmmmm" er en udpræget flink lyd, og derfor egner den sig godt til at ignorere, at man egentlig ikke er enige. "Mmmm" er beslægtet med "det tager jeg som et udtryk for..." og "det, jeg hører dig sige, er...." og med smileyer på vrede sedler. "Mmmmm" kan kun bruges mundtligt, men her er det så også pt den høfligste og mest effektive måde at være ligeglad på. Det skulle jo nødigt hedde sig, at man ikke synes, hinanden har ret.

onsdag den 21. april 2010

Telefonsamtale foran Cafe Erik

- Du skal have ti forskellige los i røven....Og så lige pludselig et til.

Den underbevidsthed må da ha spist søm

Så drømte jeg, at vulkanskyen havde lagt sig over det verdensomspændende internet, og at facebook var blevet evakueret hen på posthuset, hvor der var en ny kø at stå i hver eneste gang man skulle udfylde eller aflevere blanketten om at synes godt om folks opdateringer om Prince på Roskilde.

Jeg bliver til de her to personer, det ved jeg, åh så mega jeg glæder mig.

fredag den 16. april 2010

Mister Softee


Alle mulige er i Amerika. Der er nogen, der bor der (dem savner jeg), og nogen der er på besøg (dem savner jeg også, men rimelig meget mindre), og vildt mange der lige har været der (de havde en god tur), og en del der står og ligger inde med en flybillet til det skide æble. Jeg bruger en stor del af min vågne tid på at være misundelig, og det er ikke engang fordi jeg har min pubertære udlængsel i behold, jeg synes København er en djævelsk fin by for søde mennesker, men ak! Rosanna (hun har lige været der) siger, at det er fordi de var alle mulige, der holdt et kæmpe møde i oktober i Herning Messecenter om hvordan de bedst kunne gøre mig misundelig. Det virker ikke helt usandsynligt, jeg ser resultater all over the place. Men jeg har brugt min tur, og lige da jeg kom op af den offentlige transport i de flittiges egen by købte jeg en is i en af de isbiler, der kører rundt og rundt og spiller den melodi, som min ven Mads Peder Lau siger er børnelokkernes internationale nationalsang. Mister Softee-ismanden er heller ikke en snack, man ville have lyst til at møde i en mørk gyde. Vi mødte en flink amerikanerdame, hvis bror havde haft sådan en Mister Softee isbil. Vi stod og hang på gaden med hende og følte os mægtig hippe. Især da hun fortalte om sin far, som hun ikke var alene om at mistænke for at arbejde for CIA. Hun var fra Vermont, og det er åbenbart der, alle agenterne bor. Han var altid hemmelig i betrækket, når der skulle snakkes job. Men det var mere det, at hendes bror havde haft en Mister Softee isbil, som han stod i nede ved en strand og solgte masser af is fra og masser af kokain fra også. Så havde den flinke amerikaner en lillesøster, som var grænsesøgende, og som tog sin brors kokain og hældte det ud i havet. Der var ikke betalt for det kokain, og så måtte broren meget hurtigt flytte. Mindre end Tyskland kunne ikke gøre det, og han bor der endnu. Lillesøsteren har meget store gaver med, når hun besøger ham. Jeg ville ønske, jeg kunne lave en lille knap, man kunne trykke på, hvis man ville høre Mister Softee-melodien.

Årets titel

Ruth Evensen har skrevet en bog om sig selv. Den hedder "Ruth, det ik' slut".

onsdag den 7. april 2010

Grenå


Vi har set nyheder. Det er en service for folk, der er løbet tør for small talk: "Meget stor laks i Varde å!", "Afdød person var flink i halvfemserne! (Vi taler med et øjenvidne, der var der selv)", "Lama på fri fod". Vi er ikke løbet tør for små ting at tale om. Engang på Din nye ven talte jeg med en person, der havde været med til at udvikle nye koncepter til tekst tv. En af ideerne elskede jeg: muligheden for at taste sig frem til hat og briller på fjernsynsskærmen. Lige der hvor hat og briller naturligt ville sidde på en nyhedsvært, hvis ikke de var lavet i kulørt og takket tekst tv-grafik. Jeg siger ikke, om det findes.

Journalistik er en sær sport for folk, der snakker hurtigt. Jeg kan lide mange af dem. Jeg har hørt om, at de optager alting og afspiller det 20-30 % hurtigere, så de bedre kan følge med. Selvfølgelig er det ikke alle journalister; der er også dem på DK4. Der er der ro på. Når de gennemgår en campingvogn i Campingmagasinet, er det som at være fastligger selv. Man føler næsten det mega fortelt og de stramme barduner, knirken fra gyngesofaen og knitren fra engangsgrillen. Jeg glæder mig til sommer, så skal der camperes igennem.

tirsdag den 6. april 2010

Send videre, hvis I kender nogen, det kunne være

Kollektivet Lulitta Invest på Vesterbro søger indflytter

Vi er ni mennesker fra 26-34 år (og en baby), der laver alt fra at spille musik, arbejde i kommunen til at studere. Vi bor i en stor lejlighed, hvor spiser sammen om aftenen, hygger i stuen og godt kan lide fællesskab lige indtil det punkt, hvor man deler tøj. Nu søger vi fra 1. maj eller 1. juni en beboer mellem 25 og 40 år. Det praktiske:

Indskud (ca.) 34.000 kr.

Husleje (ca.) 2500 kr.

Madordning 1050 kr.

Ring 33 22 99 23 for at aftale en tid for en samtale mandag eller tirsdag i uge 16.


Vi glæder os til at høre fra dig.

Maria, Lone, Hans, Sanne, Andreas, Rosanna, Nils og Bjørn.

lørdag den 3. april 2010

Vendsysselsk ordbog

belukse: belo'ks -lokser narre
bennek: ben'nek -i -er en der ikke kan komme nogen vegne med sit arbejde.
bjaldreskank: bjallerskånk mand el. dreng der lader munden løbe.
blitte : ble't bletter blet blet. 1. spilde. 2. falde. 3. dø (pludseligt).
blitting: bletting -i -er 1. tabt klat. 2. undermåler (foragteligt).
blitvorn: bletwårn tilbøjelig til at tabe hvad man har i hænderne. Se: dratfingret.
blitøjet: bletywwe så søvnig, at øjnene er ved at blitte i.
humpelsmæk: hompelsmæk skældsord for al dårlig mad.
hvipgal: hwepga'l O, let fornærmet og let god igen.
hvingelhodet: hwengelhwådde æ, ØH, svimmel (S).
hvinsk: hwijsk ØH-vest, hwinsk NV MV. 1. om hopper: hvinskhed er en hestefejl, der viser sig ved, at hoppen småpisser og hviner; den kan få sådanne anfald, ikke blot når den skal bedækkes (et foretagende der i reglen ikke lykkes), men også når den skal spændes for. 2. om piger: hysterisk utilnærmelig.
hvirvelkok: hwerlkåk en der render forvirret rundt. Se: hvirvelskid, hvirvelbuks.
klyning: klyjning -i -er stor (klodset) ting, mand, hest.
klæbreværk: klæberwærk 1. ting der klaprer 2. kvinde der klæbrer.